Будівництво у січні: менше ніж у грудні, але більше ніж рік тому

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
23

Обсяги виконаних будівельних робіт в Україні у січні 2017 року збільшилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 35% – до 3,87 млрд. грн. Про це повідомила Державна служба статистики України.

Як повідомляють у Держстаті, найбільше обсяги робіт у січні зросли у будівництві житлових будинків – на 57,4%, до 1,3 млрд грн. При цьому загальні обсяги робіт з будівництва будівель збільшилися на 42,1% – до 2,15 млрд грн., зокрема, через дещо нижчі показники будівництва нежитлових будівель. Тут обсяги зросли на 22,6%, до 851,6 млн. грн.

Роботи з будівництва інженерних споруд зросли на 27,1% – до 1,72 млрд. грн.

Водночас, відповідно до даних Держстату, січень є місяцем загального падіння у будівництві, яке експерти пояснюють сезонними ускладненнями ведення робіт, а також тривалими святковими днями, у які будівельні роботи практично не ведуться. Саме тому у січні 2017 року порівняно з груднем 2016 року обсяги будівництва виявилися нижчими на 69,6%. Зокрема, обсяги робіт у будівництві будівель впали на 66,5%, а у будівництві інженерних споруд падіння порівняно с попереднім місяцем склало 72,9%.

Як зауважують у Держстаті, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.