Затверджений Київрадою детальний план території передбачає добудову скандального ЖК «Перспектива»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
JKPerspektiva-1024x796-1024x796Київська міська рада підтримала затвердження детального плану території району в межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської у Деснянському районі. Таке рішення у Київраді пов’язують з необхідністю завершити будівництво і ввести в експлуатацію житловий комплекс «Перспектива» на вулиці Драйзера, 40, який збудований за кошти інвесторів, постраждалих від дій недобросовісного забудовника Войцеховського.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Інвестори ЖК «Перспектива» отримали позитивний сигнал від Київради, хоча це тільки початок тернистого шляху мешканців, яких ошукав Войцеховський», – прокоментував депутат Київради, заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

У КМДА впевнені, що детальний план території (ДПТ) передбачає оптимальний варіант добудови ЖК «Перспектива» з одночасним збільшенням потужності соціальних закладів, транспортної інфраструктури, розширенням території благоустрою.

Представляючи депутатам міськради проект рішення, Вячеслав Непоп зазначив, що прийняття ДПТ у межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської крім добудови житлового комплексу «Перспектива» дає можливість облаштувати в цьому мікрорайоні три сквери, побудувати новий сучасний дитячий садок на 255 місць та реконструювати школу № 321.

Нагадаємо, як повідомляв портал МЕтри, в минулому році Господарський суд міста Києва визнав багатоквартирний будинок житлового комплексу «Перспектива» в Деснянському районі Києва за адресою вул. Теодора Драйзера, 40 об'єктом самочинного будівництва.  Також суд зобов'язав компанії ТОВ «Глобал Строй-3», ТОВ «Укрсоцбуд» та ТОВ «Кіевмонтажстрой» знести цей об'єкт.